sâmbătă, 11 februarie 2012

Ziua îndrăgostiţilor

    Nu ştiu ce părere au alţii despre această zi a îndrăgostiţilor, dar mie nu îmi place. Adică nu că nu îmi place, dar nu-i văd rostul... Pentru ce ne trebuie o zi specială pentru a ne arăta sentimentele faţă de persoana pe care o iubim? Dacă iubim pe cineva trebuie să-i arătăm asta în fiecare zi, nu? Şi pentru ce a trebuit să importăm o sărbătoare a iubirii pe când avem şi noi una? Dragobetele...bine...nici Dragobetele nu-s o sărbătoare pur românească din câte ştiu eu..dar se pare că acum e la modă "Valentine's Day"...că dehh..e mai mişto o sărbătoare cu ceva americănesc în ea...
Şi revin..nu ne trebuie o zi specială în care să ne arătam afecţiunea faţă de persoana pe care o iubim. Dacă o iubeşti, îi arăţi asta în fiecare zi...prin gesturi mici...nu trebuie să-i aduci ei în fiecare zi un buchet de trandafiri, sau lui să-i aduci acasă trei mulatre şi să-i închizi pe toţi într-o cameră. Nu şi nu...chiar dacă lui i-ar surâde ideea.
Şi dacă în fiecare zi tu îţi baţi soţia şi eşti gelos pe ea...fix pe 14 februarie vii cu un buchet mare cât Europa la ea şi îi ceri scuze, iar pe 15 februarie o baţi de o bagi în spital...asta nu e iubire, iar ziua aia nu are nicio importanţă. Iubire nu mai există între cei doi.
Şi dacă în fiecare dimineaţă vă treziţi cu zâmbetul pe buze, unul alături de celălalt...asta e iubire..iar ziua de 14 februarie e o altă zi din an...Nu e chiar aşa importantă, pentru că în fiecare zi te trezeşti şi îţi petreci ziua alături de persoana pe care o iubeşti, iar 14 februarie reprezintă încă o zi în care poţi să te bucuri de iubirea pe care ţi-o împărtăşeşte celălalt.
Ziua asta a îndrăgostiţilor e acum mai mult o sărbătoare comercială. Peste tot vezi numai bombonele, floricele, inimioare, pluşuleţe şi alte câcaturi...pentru ea sau pentru el. Şi chiar dacă aveam cu cine îmi petrece această mirobolantă zi, tot nu i-aş fi făcut vreun cadou lui. Tind să cred că dacă e acea persoană pe care o iubeşti langâ tine în momentul în care ai nevoie de ea ca de aer...asta e cel mai important. Nu-ţi trebuie nicio zi specială în care să te pupăceşti cu iubirea ta şi în care să-i zici "Te iubesc"....

   *Ce părere ai despre acestă zi şi cât de importantă e pentru tine?

*Nu-s prea coerentă în idei, dar măcar încerc..

Un comentariu:

  1. Ganditi corect! De retinut ca asta e o sarbatoare americana. Romaneasca e sarbatoarea de Dragobete. Cat despre "te iu..", asta o spun femeile. Pentru barbati e foarte greu. E si un cantec pe aceasta tema.

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.