joi, 1 martie 2012

1 Martie

    Cică azi e 1 Martie. Cică e Mărţişorul...Parcă nu prea mai are niciun farmec această zi, cel puţin pentru mine... sau poate are, că doar a venit primăvara (calendaristic vorbind că în temperaturi nu prea se simte).
Deci, cum ziceam...azi e 1 martie, ziua mărţişorului...Băieţii dăruiesc mărţişoare, flori, ciocolăţi (ciocolate? ) fetelor. E o zi în care se împar pupici...bla-bla-blaa...
    De la un timp, nu ştiu de ce, dar nu prea îmi mai plac sărbătorile. Nici cele religioase nici de-astea aşa...gen 1 martie, 8 martie...24 februarie. Nu-mi mai plac. Nu mai au niciun farmec. Sunt doar sărbători, dacă le pot numi aşa, mai mult comerciale, în care comercianţii încearcă să-ţi bage pe gât tot felul de prostioare. Acum se scot banii din vânzarea florilor...aşa că de ce să nu pună câţiva lei în plus comerciantul, adică ţiganul, la florile pe care le vinde?. Acum să fim serioşi, cine vinde flori la colţ de stradă? Ţiganul, nu?. Azi-dimineaţă un ţigan vindea  zambile cu 2 lei buchetul. Ora 14:10. Acelaşi loc, acelaşi ţigan, aceleaşi zambile expirate..preţul..5 LEI. Exact. Adăugase câţiva lei..pentru ce? Numai el ştie. Toţi vor să se îmbogăţească în zile de-astea. Trecând peste hoţia cu florile trecem la mărţişoare făcute cadou gagicilor.
O pizdulică care nu s-a băgat cu tine în seamă un an întreg, fix de 1 martie şi-a adus aminte de tine şi te întreabă dacă i-ai luat mărţişor. Te întreabă asta în timp ce îşi încolăceşte mânuşiţele în jurul gâtului tău la fel cum se încolăceşte un şarpe....Dacă ai bun simţ, o să-i zici că i-ai luat sau că nu i-ai luat, după caz, şi îi promiţi că o să-i iei la anu'. Dacă eşti nesimţit poţi să-i zici că "mărţişoru'" e în pataloni :D, cred că o să se bucure oricum.
Chiar spunea cu glăsciorul ei de pizdulică una azi în autobuz că, cică, măcar în astfel de zile trebuie să fie şi fata/femeia sărbătorită şi toată lumea trebuie să se poarte frumos cu ele...că doar aşa mai primesc şi ele vreo floare...Sunt fată da' nu m-aş plânge că nu am primit o floare, sau că nu sunt băgată în seamă de cine ştie cine... Gândire de pizdulică doritoare de atenţie masculină. Dacă tu ca mascul îndrăzneşti să te duci fără un trandafir poleit cu aur la a ta gagică, pune asta un bot...mamă,mamă...nu mai vorbeşte cu tine un an.
M-am cam abătut de la subiect şi nu am scris numai de ziua de 1 Martie. În fine...
   O primăvară fercită..!!!

2 comentarii:

  1. " Te intreaba daca i-ai luat martisor" ? Da' ce face cu el ?
    De cand ma stiu, aruncam martisorul in primul cos de gunoi si florile la fel ( cand nu ma vedea nimeni ) : ca erau perfect inutile.

    Ciocolate, nu ciocolati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa..bine că m-ai lămurit cu ciocolata aia că eram în dubii...
      Am auzit destule fete care întrebau băieţii dacă le-au cumpărat flori/mărţişoare şi alte rahaturi...
      Nu ştiu ce fac cu mărţişoarele alea, eu cred că şi le prind de pi...acolo jos:D şi pe urmă şi le număra una alteia.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.