sâmbătă, 30 martie 2013

Schimbatul orei

            Băi, am să vă dau o veste care vă va lovi direct în piept, la inimă... apoi la ficat, apoi la plămâni... şi pe la alte organe. O să o spun direct: se schimbă ora, adică dormim mai puţin. Adică în loc să mă trezesc la 5, o să mă trezesc la 6. Super!
            Şi stăteam şi mă gândeam la evenimentele ce se petrec în nopţile în care se schimbă ora. (Nu ştiu dacă se fac nunţi în perioada asta sau în perioada în care se dă înapoi ora... dar măcar să ne imaginăm). Cică ora se schimbă între 3-4... Să ne gândim aşa...
Ora de vară:
E trecut de ora 12 noaptea (să zicem că e ora 2 şi puţin...) şi pam-pam: " Doamnelor şi domnilor... s-a furat mireasa. "
Ce se întâmplă dacă hoţii prind ora schimbării? Înseamnă că îşi vor lua o mare bătaie de la mire. Pleacă la 2 şi se întorc la 4, chiar dacă au stat numai jumătate de oră... Dar privind partea bună a lucrurilor (din punctul de vedere al mirilor, că al rudelor de pe la ţară spre exemplu... nu e chiar bine, că a mai rămas puţin " JâBi " pe fundu' sticlei şi nu se cade să rămână acolo, se expirează) nunta se va termina mai repede şi vor dormi şi ei liniştiţi (desigur dacă au scos banii măcar să achite meniurile, dacă nu... se poate dona un rinichi, o bucată de ficat...).

Şi întrebarea mea e...? Nu se mai dă un fel de mâncare sau chelnerii vor îndopa invitaţii ca până la ora 5 să fie servit şi tortu' şi balamucu' să se termine? Vor sări oare peste tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă sau peste fripturica de crocodil împăiat asezonat cu sos de ciuperci otrăvitoare?
Ora de iarnă:
Mireasa poate să zică că a stat timpu' în loc la nunta ei. Dacă este furată tot la aceeaşi oră (adică 2 şi puţin) o să aibă parte de o oră în plus de zbenguială... şi nici nu se va observe chestia asta. Frumos.
Dar şi aici aceeaşi întrebare... ce va întâmpla cu meniul? Se vor da de două ori sărmăluţele? Se va cânta de două ori la mulţi ani, odată pentru ora veche şi odată pentru noua oră? Mireasa îşi va rupe tocurile cu încă o oră de dans lasciv?

Dar la înmormântări?
În unele părţi oamenii vii îi păzesc pe ăia morţi ca nu cumva să intre necuratu' în ăia morţi şi să-i transforme în vârcolaci şi să se răsucească în mormânt ca nea Vasile Ventilici, mort acu' 5 ani şi care de la atâta învârtit în mormânt a făcut mormântu' şi mai adânc şi a ajuns la dracu... Toţi îl ştiu pe Vasile Ventilici se rotea de atâtea ori pe secundă în mormânt încât atunci când a trebuit dezgropat, că se bănuia că e strigoi, a trebuit ademenit cu pălincă pentru a se încerca readucerea la suprafaţă (era pe la vreo 8 metri sub pământ) ca mai apoi să i se înfigă un ţăruş în inimi şi să moară pentru a doua oară (groaznic, ştiu, dar n-am ce-i face... tre' să povestesc).
Şi cum ziceam. Oamenii vii trebuie să-i păzească pe ăia morţi, în aşa zisul "Priveghi". Adică se adună lume din tot satu' şi stau şi beau, mănâncă şi râd (ciudat, ştiu).
Ora de vară:
Vă daţi seama că sticlele alea de vin de anu' trecut (vin puţin cam acru, da' merge...) vor trebui linse mult mai rapid, că doar noapte e mai scurtă... Vă daţi seama că se va crede că mortu' vrea să se ducă mai repede în pământ. Şi ţaţa Veta, cum se mişcă ea mai greu din cauza fundului mare,  nu o să mai apuce şi ea să bea niţel vin că imediat se luminează...
Dar e şi o parte bună... Doamnelor şi domnilor, umează pomana.
Ora de iarnă:
Aici totul e mai bine. Încă o oră de băut şi de mâncat. Să tot moară lumea aşa... (sadic, ştiu).

           Dar gândiţi-vă că vă întâlniţi cu cineva drag şi petreceţi cu o oră mai puţin. Aici chiar nu e chiar bine... nu e deloc bine.
E bine numai atunci când vă întâlniţi cu o persoană pe care nu o suportaţi şi doriţi să treacă timpul mai repede. Dar heeeii! Staţi calmi! Timpul va râde de voi şi se va mişca cu încetinitorul.
Să aveţi o noapte scurtă, cât mai lungă!

Un comentariu:

  1. Leaaapşăăăărică: http://13braineaters.blogspot.ro/2013/04/moonlight-masquerade-1.html

    E ciudăţică, dar sunt pe fir dacă nu înţelegi ceva! Să o faci, muiere! :*

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.