luni, 23 decembrie 2013

Ultima poveste*

                       Ochiul stang i se zbatea constant parca prevestind un rau iminent. Isi strangea usor buzele, iar pe frunte ii apareau cateva riduri de indignare.
                       Amesteca frenetic cu lingurita in ceaiul fierbinte si inspira mirosul aromat al acestuia. Fructe de padure, putina lamaie si putin zahar. Inspira si lasa ca mirosul parfumat sa-i patrunda in plamani si sa o indulceasca. Lasa ceaiul pe masuta incarcata de hartii si carti pentru a se raci. Privi in jur si se indrepta cu pasi mici spre fereastra. O lume de basm i se infatisa dincolo de fereastra, unde totul era alb, atat de pur si de inocent.



                      Incearca sa schiteze o urma de zambet pe chipul sau copilaros, dar doar o grimasa ii contura intreaga fata ascunsa printre buclele ciocolatii. Buzele ii erau rosii si frumos conturate, iar ochii mari, caprui si calzi. Buclele ciocolatii i se revarsau in cascada putin peste umeri, inconjurandu-i fata ovala dandu-i o feminitate aparte. Mergea mai mult in varful picioarelor, ca o felina. Isi unduia corpul dupa ritmurile muzicii orientale si se intindea dupa ceasca aburinda de ceai parfumat. Gusta din el apoi strangea ceasca intre palmele ei mici cu unghii rosii ca sangele. Simtea cum caldura ceaiului dezgheata cubul de gheata format in interiorul sufletului ei si in sfarsit un zambet cald si dulce ii insenina chipul. Continua sa se miste usor in ritmurile melodiei si sa viseze la zari indepartate, amintiri frumoase si clipe de neuitat. Lasa ceasca pe masuta si privi incantata in jurul ei. Pe masuta stateau insirate carti ce abia asteaptau sa fie citite si hartii ce abia asteaptau mangaierea lina a penitei. Pe canapeaua ingusta si confortabila lenevea un motan negru. Torcea alene, uneori mai intredeschidea un ochi si o privea pe frumoasa sa stapana, micuta, cu bucle ciocolatii si copilaroasa. Un perete intreg era acoperit de o biblioteca cu sute de carti si zeci de rame foto. Se apropie de cateva rama foto si le atinse sfioasa. Rememora fiecare clipa inramata si un cub amar de amintiri se dizolva incet in sufletul ei. Scoase o carte groasa din biblioteca si o rasfoi. Incepura sa cada petale de flori presate. Le aduna de pe jos si le insira pe masuta. Incepu sa zambeasca privind pisica, apoi tranti cartea pe canapea. Rasul ei era mai dulce decat mierea, iar in ochi avea o scanteie de vioiciune, apoi isi lua in brate pisica si o mangaie in semn de iertare.
                       Privea hartiile insirate pe masuta si se gandea la el. Ochii lui patrunzatori, buzele rosii, trasaturile bine conturate, bratele lui lungi in care ii place sa se piarda de fiecare data, corpul lui plapand, zambetul lui strengar, saruturile lui infiorator de patrunzatoare... Barbia incepu sa-i tremure, iar privirea sa i se inchetoseze. Dorul o macina si dorea sa-l vada sau macar sa ii auda vocea lui cristalina. Tot ceea ce o inconjura ii amintea de el, de fiecare particica din el, de fiecare cuvant al lui, de toata fiinta sa. Statea intinsa, lenesa pe canapea, visand la povesti cu finaluri fericite, la ceea ce fusese candva, la fiecare sarut. Ii murmura numele si pe chip un zambet trist ii accentua licarirea din ochii caprui.
Lacrimile ii curgeau lin pe obrajii calzi. Le lasa sa se prelinga pe barbie, apoi sa alunece ca doua margaritare spre sanii ei. Plansul o linisti si in cele din urma adormi.

Inima ii batea cu putere si ar fi dat totul inapoi, s-ar fi intors acasa si ar fi stat ghemuita in pat citind romane de dragoste, dar acum totul era prea tarziu. Era la cativa pasi distanta de el, picioarele ii tremurau si inima ii batea cu putere. Se napusti asupra lui ca o fiara asupra hranei si il imbratisa. Lacrimile i se rostogoleau neincetat de obrajii catifelati in timp ce se bucura de imbratisarea lui calda.

Mergeau alene tragand cu ochiul unul la celalalt, zambind in sinea lor si linistindu-si inimile ce bateau cu putere. Isi strecura mana sa micuta in mana lui si ii zambi. Ochii lui parca o patrundeau, incercau sa vada ceea ce e in sufletul ei. Buzele ei cautau buzele lui, dar erau departe...

Ii mangaie fata si chicoti. Obrazul lui aspru o gadila. Isi lipi un obraz de al lui si ii sopti la ureche ca il iubeste. Ii cauta buzele si o saruta.

Scria cu drag fiecare cuvant, impaturi hartia si o puse deoparte. Inima ii batea cu putere numai la gandul ca in curand el va citi ceea ce tocmai scrisese. 

                       Visele se succedau rapid accelerandu-i bataile inimii, storcandu-i pana si ultimele lacrimi. Se trezi si isi sterse lacrimile. Privi hartiile de pe masa si un impuls o impinse sa ia in mana stiloul si sa inceapa sa scrie:



"Dragul meu, 

                        As vrea sa te alint, sa-ti arat ca te iubesc, sa te strang in brate... Ma gandesc la tine mereu si te iubesc. Imi pare rau. Te vreau. Vreau sa ma ierti, sa fim impreuna. Vreau sa ma iubesti.
Imi pare rau pentru ceea ce nu sunt. Chiar daca nu ma intelegi, eu te iubesc.


Te pup!
Cu drag,
..."

Impaturi hartia, cauta cel mai frumos plic si scrise o adresa...

........

                      Deschise plicul in timp ce simtea ca respiratia i se opreste. Citi cele cateva randuri apoi se gandi la un raspuns pentru cele primite. Scrise apasat cateva randuri si impaturi hartia.

........

                     Plicul astepta pe masuta sa fie deschis, dar inima nu o lasa sa-l deschida. Ii batea cu putere, iar respiratia ii era sacadata. Simtea o durere in piept, iar mainile ii tremurau.
Deschise plicul si citi acele cateva randuri. Lasa incet hartia pe masa, iar ochiul strang incepu sa i se zbata. Se ridica de pe canapea, se imbraca si pleca afara sa intampine albul inocent si pur.
Fulgii i se topeau in buclele ciocolatii, iar obrajii ii erau rosii. Ridica ochii spre cerul cenusiu si isi dori ca durerea sa se sfarseasca acum. Continua sa se plimbe prin zapada imaculata pana seara, tarziul. Reveni acasa si bau un ceai cald, unduindu-si corpul pe ritmul melodiilor orientale. Privi pe fereastra lumea de afara si isi spuse ca totul s-a terminat. Zambi cu adevarat si se simti eliberata.
                    Isi dorise sa ia parte la o poveste de iubire, iar acum povestea se incheia.


                   "Am primit acele cateva randuri ale tale. Am avut o oarecare reticenta in a le citi, dar m-am gandit ca asteptai un raspuns.
Eu nu vreau sa ma alinti sau sa ma iubesti. Din partea mea esti libera sa faci ceea ce e mai bine pentru tine. Eu nu sunt cel mai bun pentru tine. Sa nu iti para rau pentru nimic. Esti buna in felul tau, dar eu nu am aceleasi sentimente pentru tine.
Ai grija de tine!"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.